TR
Çevir:
TR
TR
Çevir:
TR
müzik ve/veya meditasyonun kullanıldığı Gelişim Atölyeleri size yardımcı olabilir.
Özgür Salur yürütücülüğündeki atölye süreçleri,
açıktır.
Bire bir şekilde uygulanan Gelişim Atölyeleri'nin size uygun olup olmadığına karar vermek için aşağıdaki ayrıntıları inceleyebilir ve bir ilk-görüşme randevusu alabilirsiniz.
İçerik:
Atölyelerde,
ve/veya
kullanılır.
Gelişim Atölyeleri'ndeki müzikal uygulamalara katılmak için müzikal yetenek veya tecrübe gerekmez.
Çalışmalarda müziğin ve meditasyonların
özelliklerinden faydalanılır.
İlk buluşmada, katılımcının ilgisi doğrultusunda müzik, meditasyon veya her iki yaklaşımın da kullanılmasına karar verilir.
Süre ve sıklık:
Buluşmalar genellikle haftada bir, 60 dakikalık oturumlar şeklinde çevrimiçi olarak yapılır. İhtiyaçlar ve sürecin gidişatı göz önünde bulundurularak buluşma sıklığı değiştirilebilir.
Tavsiye edilen, 4 buluşma sonunda katılımcının sağladığı faydaya göre süreci şekillendirmektir. Süreç, birkaç oturumdan çok yıla kadar geniş bir yelpazeye yayılabilir. Süreç uzunluğu ile ilgili gerekli değerlendirmeyi, yürütücü ve katılımcı beraber yaparlar.
Kimler katılabilir?
Atölyele süreçleri, bire bir çalışmalar şeklinde yürütülür.
Tanı almamış kişilerle çalışılabildiği gibi,
tanı almış ve tedavisi devam etmekte olan veya
tanı almış ve tedavisi tamamlanmış kişilerle çalışılabilir.
Gelişim Atölyeleri tedavi değildir.
Çalışmalar sırasında tedavi ihtiyacı tespit edilirse, yürütücü tarafından gerekli yönlendirme yapılır.
Müzik Terapi Akademisi'nin tüm çalışmalarında, Müzik Terapi Akademisi Etik Kodu benimsenmektedir.
Randevu ve iletişim:
Uygulayıcı:
Uzm. Mt. & Özenli Yaşam Eğt. Özgür Salur
İstanbul Erkek Lisesi sonrası Berklee müzik okulunda tamamladığı bestecilik eğitimin ardından çeşitli projelere müzikler yapan Özgür, müzik terapiye ilgi duymasıyla beraber psikoloji ve sanat psikoterapisi eğitimleri almaya başladı, Doç. Dr. Nurhan Eren'in süpervizyonunda İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi "Çapa" bünyesinde sağlık alanında ritm ve müzik atölyelerine başladı.
Finlandiya Jyväskylä Ü.’nde müzik terapi yüksek lisans eğitimi alan Özgür'ün sunum ve atölyeleriyle katkı sunduğu yerler:
Yurt içinde:
Yurt dışında:
Özgür, çalışmalarında eklektik ve kişi merkezli bir yaklaşım benimsemekte ve şu alanlarda aldığı eğitimlerden faydalanmaktadır:
Özgür'ün bilimsel çalışma alanları:
Eğitmenlik deneyimi:
Dünya Müzik Terapi Federasyonu'na profesyonel üye olarak kayıtlı olan Özgür, aynı zamanda Müzik Terapi Derneği üyesidir.
Halen Avr. Müzik Terapi Konfederasyonu (EMTC) Türkiye delegeliği, EMTC Süpervizyon Çalışma Grubu ve EMTC Erişilebilirlik Çalışma Grubu üyeliği görevlerini yürütmektedir.
© 2024 Müzik Terapi Akademisi - Tüm Hakları Saklıdır.